TEST YOURSELF B

     
Tổng hợp những bài tập trong phần demo yourself 1 – trang 40 Sách bài bác Tập (SBT) giờ anh 12 mới. Chạy thử yourself 1 – trang 40 Sách bài xích Tập (SBT) giờ đồng hồ anh 12 new – chạy thử yourself 1 – Tự đánh giá 1

1. Listen khổng lồ the following sentences and underline the sounds that are affected by assimilation.

Bạn đang xem: Test yourself b

(Nghe phần lớn câu sau đây và gạch dưới những âm thanh mà bị tác động bởi sự đồng hóa.)

The best man is standing next to lớn the proud groom.We have already visited the Grand Canyon và the Golden Gate Bridge.She put the wet blanket into a trắng bag.That old man placed the closed book on the desk & stood up.My mother went to lớn the open market to lớn buy some chicken breasts.The rose show is organised in Great Britain every summer.In this university, equal numbers of both sexes enrolled in the earth science course.They have turned many highland castles into first class hotels.

Đáp án:

*

2 Use the correct form of the words in the box lớn complete the sentences. (Hãy sử dụng bề ngoài đúng của những từ trong vỏ hộp để xong xuôi câu.)

deplete employ conserve agriculture efficiency

A lot of forests have been cut down to make way for______________ land.The world’s fish populations are at risk of_____________.As the economy grew, the country’s ____________ rate dropped below 5% in February.The candidate decided lớn stop the campaign because it was too expensive & ____________.The first ____________ areas were designated in 1967 in England.

Đáp án:

1. Agricultural: không hề ít khu rừng đã biết thành đốn hạ để triển khai chỗ mang đến đất nông nghiệp

2. Depletion: quần thể cá trên quả đât đang có nguy hại cạn kiệt

3. Unemployment: khi nền kinh tế tăng trưởng, phần trăm thất nghiệp của nước này đã giảm sút dưới 5% trong tháng Hai.

4. Inefficient: ứng viên đã quyết định kết thúc chiến dịch vị nó vượt tốn kém cùng không hiệu quả

5. Conservation: khu bảo tồn đầu tiên được thiết kế với vào năm 1967 trên Anh.

3. Choose the best answer khổng lồ complete each sentence by circling A, B, C or D. (Chọn câu trả lời đúng tốt nhất để ngừng mỗi câu bằng phương pháp khoanh tròn A, B, C hoặc D.)

1. It is recommended that people__________ regular exercise.

A. Took B. To take C. Take D. Taking

2. In the past, families were bigger because people__________ more children.

A. Were having B. Had C. Have D. Have had

3. The police have advised people that their doors__________ locked at all times.

A. Be kept B. Kept C. To lớn be kept D. Being kept

4. When I_____________ reading The Quiet American, I wanted to read other novels by Graham Greene.

A. Was finishing B. Used khổng lồ finish C. Finish D. Finished

5. __________ water is considered___________ vital source of life, but___________ water of Colox city is so polluted that people could die if they only drank____________ drop of it.

A. X/a/the/a B. The/the/the/a C. The/the/the/the D. X/x/x/x

6. More than ten students have failed the exams, which_______ the class teacher.

A. Had surprised B. Have surprising C. Is surprising D. Has surprised

7. How much vị you charge _______ a bunch of red roses?

A. To B. In C. For D. With

8. Before the Treaty of Versailles in 1919, many Germans _______ that the German army______ .

A. Had not believed/was defeated B. Did not believe/had been defeated

C. Were not believing have been defeated D. Have not believed/had been defeated

9. He _______ about his noisy neighbours five times today.

A. Has been complaining B. Has complained

C. Would complain D. Used khổng lồ complain

10. As the plane was climbing________________ into the sky, the ground was getting________ away.

A. Higher/far & far B. Higher/a little further

C. Higher & higher/further và further D. Highest và highest/furthest và furthest

11. I am exhausted. I _______ around the whole afternoon trying to clean the house before the guests arrive.

A. Have been running B. Have run C. Be running D. Was running

12. I _______ Mary since this morning. Vị you have any idea where she is?

A. Have been phoned B. Am phoning

C. Have phoned D. Have been phoning

13. He is not______ & finds it difficult to pay for daily necessities.

A. Well-paid B. Well-paying C. Well-prepared D. Best paid

14. There have been_______ efforts lớn reduce the impact of global warming on the planet.

A. World wide B. Worldwide C. Planetwide D. Wideworld

15 When I lived in London, I often visited British Museum and_______________ Tower Bridge.

A. X/x B. The/the C. The/x D. X/the

Đáp án:

 1.C 2.B 3. A 4. D 5. A 6. D 7.C

8. B 9. B 10.C 11.A 12. D 13.A 14.B 15.C

4. Read the text and complete the sentences with the best answers by circling A, B, C or D. (Đọc văn bạn dạng và hoàn thành các câu với câu vấn đáp đúng nhất bằng phương pháp khoanh tròn A, B, C hoặc D.)

Lee Kuan Yew – the founding father of modern Singapore

 Lee Kuan Yew was appointed as the first prime minister of Singapore in 1959 when the nation became a self-governing state. At that time, Singapore per capita income was only about USD400. When Lee stepped down in 1990, the figure was USD11,000 & in 2014 it went up lớn over 56,000, even higher than that of its former colonizer, Great Britain. In his memoirs published in 2000, he wrote ‘They laughed at us, but I was confident that we would have the last laugh.’

Born into a middle-class Chinese family in Singapore, Lee was influenced by the language and institutions of the British rulers. He was destined khổng lồ go lớn the UK to lớn study law, but the Second World War broke out and he had khổng lồ go khổng lồ the local Raffles 10 College where he learnt some economics. It was not until 1946 when he talked his way lớn Cambridge & graduated three years later with a starred first. It was during this time that he nurtured ambitions beyond starting a legal career back home.

As a prime minister, he has always been described as an efficient và inventive person. He was one of the greatest statesmen who proved lớn the whole world that 15 human ingenuity, not natural resources, is the essential element of prosperity. Lee is also believed to be very forward-looking. When Singapore gained independence in 1965, he decided to lớn keep English as the main language to lớn increase economic benefits. Although many of his policies are still considered controversial, they helped Singapore to lớn overcome many obstacles và become one of the most admired international business và financial centres around the world.

1. Lee Kuan Yew was Singapore’s prime minister for______.

A. 31 years B. 55 years C. 41 years D. 61 years

2. The word destined in line 8 is closest in meaning to lớn _________

A. Ordered B. Scheduled C. Refused D. Made

3. He did not go lớn Cambridge lớn study law until 1946 because ______

A. He had already been influenced by the British system

B. He had lớn study economics at Raffles CollegeQuảng cáo

C. Britain was at war

D. He did not want to pursue a legal career

4. The word forward-looking in line 16 is closest in meaning to

A. Progressive

B. Conservative

C. Developing

D. Distinguished

5. According to the writer, Lee Kuan Yew’s policies_________ .

A. Were never subject to disagreement

B. Promoted people’s solidarity

C. Transformed Singapore into a prosperous city

D. Related to lớn business and finance

Đáp án:

 1.A 2.B 3. C 4. A 5. C

5 Complete the text with the correct form of the words in the box. (Hoàn thành văn phiên bản với vẻ ngoài đúng của các từ vào hộp.)

custom celebrate locate globe history

The Times Square countdown is a popular New Year (1)________ in New York. On New Year’s Eve, people come together in Times Square, the most famous tourist attraction in the world, khổng lồ bring in the New Year. This is a very special time as spectators from all ethnic groups in the multicultural đô thị of thành phố new york unite as a community. At 11.59 p.m. The ball (2) ________ on the roof of One Times Square starts lớn descend. It is a (3)________ for people to count down lớn zero, which is also the moment when the ball rests, and shout out ‘Happy New Year’.

This sự kiện has a long (4)_____________ as the ball has been lowered every year since 1907. The Times Square Ball Drop has established itself not just as an annual celebration, but has become a (5) ________ tradition.

Xem thêm: Soạn Bài Phương Pháp Tả Cảnh, Ngữ Văn 6 Phuong Phap Ta Canh, Soạn Bài Lớp 6: Phương Pháp Tả Cảnh

Đáp án:

1. Celebration 2. Located 3. Custom 4. History 5. Global

6. Listen to lớn a talk about the disadvantages of green living & choose the correct answer A, B, C or D. (Lắng nghe cuộc nói chuyện về phần đa nhược điểm của cuộc sống thường ngày xanh và chọn câu trả lời đúng A, B, C hoặc D.)

1. What is the most important drawback of green living?

A. Time.

B. Cost.

C. Limitation of options.

D. Environmental impacts.

2. Which of the following does the writer NOT think is a reason for green living khổng lồ be time-consuming?

A. Most people are not professional farmers.

B. Organic food takes longer khổng lồ produce.

C. Green products are costly so it takes time khổng lồ pay off the investment.

D. People have low budgets for producing their own food.

3. How long does it take for an organic cabbage to grow?

A. One month.

B. Two months.

C. Three months.

D. Four months.

4. What are the three limitations in options mentioned in the talk?

A. Colours, materials, & fabrics

B. Colours, price range, and resources

C. Materials, markets, và fabrics

D. Markets, manufacturers, và price range

5. Why does the lecturer think that people should still adopt green lifestyles despite the disadvantages?

A. Because there is no other choice.

B. Because there are considerable financial benefits.

C. Because people’s health và the environment will benefit.

D. Because the drawbacks are not considerable.

Đáp án:

1.B 2.D 3. D 4. A 5.C

Audio script:

Good morning, everybody!

Today, I’ll continue my talk about green lifestyles. While green living has surely brought numerous benefits khổng lồ both people & the environment, there are also some disadvantages including: time, limited options and, most importantly, cost.

While many practices related lớn going green are designed khổng lồ save money, green living can be quite expensive. For example, energy efficient appliances are designed to lớn use less electricity, but they often come with a high price tag. Secondly, time can also be a big problem. Nowadays, more & more people are trying lớn adopt budget-friendly ways to have a green lifestyle. However, they still have to lớn face the fact that growing their own food takes time as they are not professional farmers. For instance, if you want lớn grow an organic cabbage, you will have to lớn spend on average one month more than the three months’ time spent on a conventional cabbage. For those reasons, green products are usually more expensive and the investors need khổng lồ wait longer to lớn get their investment back.

The limitation of options can also be an obstacle. Although today there are more opportunities for manufacturers lớn go green and compete in a không tính phí market, for example, there are still not enough green alternatives for this. There are limitations in colours, materials, & fabrics.

However, I strongly believe that there is no reason why we should not join the green movement. Though there are some limitations, the benefits khổng lồ people’s health and the environment will be much more considerable.

7. The chart shows the number of Internet và mobile device users from 2005 to lớn 2014. Study the chart và write a paragraph of 150-200 words describing it.

Biểu đồ cho biết số lượng người sử dụng Internet và những thiết bị di động từ thời điểm năm 2005 mang lại năm 2014. Nghiên cứu biểu đồ cùng viết một đoạn văn khoảng chừng 150-200 từ miêu tả nó.

*

Gợi ý trả lời:

The line graph compares the number of mạng internet users with smartphone device users during a period of nine years from 2005 lớn 2014.

As can be seen, the number of internet users has been rising gradually from 2005. Starting from about 1,000 million users in 2005, the number of people using the mạng internet increased lớn just over 1,750 millions in 2009. Since then, the figure has risen at a faster & more stable pace, & as a result, the mạng internet now has some 2.9 billion users.

Similarly, the number of điện thoại device users has experienced a steep & constant upward trend for nine years. In the one-year period from 2005 khổng lồ 2006, the figure remained at relatively the same level. However, over the next four years, the number of people who used sản phẩm điện thoại phones went up steadily from several millions to 800 millions in 2010. Since then, there has been a considerable growth in the number of users. The number of mobile device users today (in 2014) has reached 2.3 billion.

Xem thêm: Soạn Bài Kể Chuyện Lớp 5 Cây Cỏ Nước Nam Lớp 5 Ngắn Gọn Nhất

In conclusion, over the past nine years, both Internet và mobile device usage has increased. However, the substantial rise in the number of thiết bị di động device users shows that điện thoại devices are becoming more & more important.